Faxe Kirke
/Diverse.jpg

Diverse

Banko i kirken - se mere her
Høstauktion den 22. september - se mere her
Dåbstræ indvies 22. september - se mere her
Halloween den 25. oktober - lygteværksted og gudstjeneste. Læs mere her
Banko i kirken. Læs mere her
Ny organist - læs mere her
Folder om vejkirker 2019 - se den her (åbner i nyt vindue)
Carsten Ackermann flytter fra præstegården - læs mere her
Brev og cd til nyfødte - læs artikel her

Banko

Lige som sidste år afholder Faxe Menighedsråd i efteråret bankospil i Faxe Sognehus på Præstøvej 1 a.
Datoerne er søndag den 27. oktober og søndag den 24. november.
Dørene åbnes kl. 13:30, og vi går i gang med bankospillet kl. 14.
Overskuddet går til julehjælp til dem, der har brug for lidt ekstra til at kunne holde en god jul.
Alle er naturligvis velkomne!

 

Høstauktion

Søndag den 22. september kl. 10.30 er der Høstgudstjeneste og indvielse af dåbstræ – og auktion!
Faxe Kirke er rammen omkring en tak for livets og skabelsens gaver – og det giver derfor god mening, at Faxe Kirkes nye dåbstræ indvies denne dag.
Konfirmanderne er særligt inviteret denne dag, for vi har brug for deres hjælp, når høstens gaver bæres ind i et festligt optog. Der er mange, der giver lidt eller meget af høstens overflod: blomster, frugt, grøntsager, brød, marmelade, vin... Hvert år glæder vi os over både gavmilde og opfindsomme bidrag.
Undervejs i gudstjenesten vil bl.a. Faxe Kirkes kor være med til at sætte deres præg på denne traditionsrige gudstjeneste – og selvfølgelig skal vi netop denne dag synge de kendte og elskede høstsalmer.
Bagefter har vi igen brug for konfirmandernes hjælp, når alle høstens gaver skal bæres over i sognehuset, hvor der efter et hyggeligt kaffebord, er auktion over de medbragte herligheder. Obs! Det er muligt at betale med MobilePay. Det indkomne beløb går til sognets menighedspleje.
Så kom og giv, eller kom og køb, eller kom og giv og køb! Og har man ikke mulighed for at deltage i festlighederne, så er der stadig mulighed for at være med ved at indbetale et beløb på Menighedsplejens konto: 2320 3497 149 567.
 

 

Dåbstræet indvies

Ved høstgudstjenesten d. 22. september 2019 vil søndagens dåbsforældre kunne hænge hjerter med deres nydøbtes navne på træet, - og i lommen påtænker præsten at have hjerter fra de seneste ugers dåb, så de også kan få plads på træet.
En stor tak til kirketjener Susanne Skjoldgaard Pedersen, som har været initiativtager til arbejdet og selv har skåret de mange fine blade og spraymalet træet med guldfarve.
En ligeså stor tak til Dalby-Tureby Husflidsforenings lærer i billedskæring, Poul Slobodziuk, der har stået for de små fugle, der har fundet sig til rette i træet, samt været behjælpelig undervejs med råd og vejledning. 
 
/Daabstre/Daabstræ Susanne.jpgOvenfor: Susanne Skjoldgaard Pedersen
Til højre: Poul Slobodziuk
/Daabstre/Daabstræ Poul.jpg
 

Fredag d. 25. oktober kl. 17.30 er der Halloween-lygteværksted og -gudstjeneste for hele familien
Kl. 16.30-17.30 er der – lige inden halloweengudstjenesten i Faxe Kirke – lygteværksted i præstegårdens konfirmandstue. Her kan både børn og voksne udsmykke en papirlygte med både hyggelige og uhyggelige motiver. Har man lyst, kan man tage sin lyslygte med over i kirken til gudstjenesten, hvor de kan lyse for os alle.
Gys, lys og glæde... er overskriften på gudstjenesten, hvor det ikke gælder om at blive skræmt, men om at tro og håbe. Bagefter gudstjenesten er der lidt godt at styrke sig på, inden man evt. skal videre ud i Faxe By.

 

Den nye røde stola

Den er stadig på vej - Trenden er sat på væven, så nu kan der væves igennem, efter at kunsthåndværker Bodil de Neergaard de sidste måneder i samarbejde med et lille udvalg har arbejdet grundigt med både farve og facon på det lille, men markante stykke liturgisk tekstil-kunst.
Vi er blevet klar over, at rød ikke bare er rød henover processen. Der findes mange forskellige nuancer og vi har også været med i overvejelserne om hvordan fordelingen af guld og gult skal være, så det kan ses og tolkes - også på lang afstand.
Rød er pinsens flammende farver og skal minde os om de ildfluer, der dansede over apostlenes hoveder den første pinsedag, som et tegn på, at Guds Helligånd brændte i deres hjerter - og samtidig også martyriets blodrøde juledag, hvor man mindes den første kristne martyr, Skt. Stefan.
Vi glæder os til at tage det færdige arbejde i brug - og det regner vi med sker ved gudstjenesten pinsedag, søndag den 9. juni kl. 10.30, som også kaldes kirkens fødselsdag. Disciplene var forsamlede, da Helligånden kom til dem og satte sig som ild på deres hoveder. Opfyldt af Helligånden kunne disciplene gå ud og prædike evangeliet for alle folkeslag på deres eget tungemål. Således blev kirken født, som et fællesskab, der har sin begyndelse i Helligåndens brændende ild, der puster håb og tro og kærlighed ind i vores hjerter.

Ny organist ansat

Det er med stor glæde, at vi nu kan afsløre for jer, at vi ansat Charlotte Hjerrild Andersen som organist ved Faxe Kirke. Charlotte starter den 1. juli 2019. Vi kender jo allerede Charlotte, som flere gange tidligere har været vikar i kirken.
Vi glæder os til samarbejdet og til at byde Charlotte velkommen.
 

 
Sognepræst Carsten Ackermann fraflytter Roholte præstegård.
/Ansatte/AnsCarsten.jpg
Sognepræst Carsten Ackermann har besluttet at gå på pension og har opsagt sin stilling fra 1.december 2019.
Men allerede i år fraflytter han og hustruen præstegården for at flytte i egen bolig i Strøby Egede det sidste år.
Carsten kan træffes i det næste års tid på sit nye kontor på provstikontoret i Rønnede gl. Rådhus, Industrivej 2, Rønnede eller på tlf. 40 56 72 26.

 

20 års jubilæum

/LoneJubi.jpg
Kirkegårdsleder Lone Brett Jensen havde jubilæum den 1. november: 20 år ved Faxe Kirke - Lone blev fejret dagen efter. Her ses hun sammen med menighedsrådsmedlem Arne Jørgensen. Stort tillykke til Lone
 
 
  
Faxe Kirke, Kirketorvet 11, 4640 Faxe
Kirkekontor: Gammel Strandvej 1, 4640 Faxe - Tlf 56 71 35 52 - Mail: Faxe.Sogn@KM.DK