Faxe Kirke
/Diverse.jpg

Diverse

Foredrag med Silas Holst - læs mere her
Carsten Ackermann flytter fra præstegården - læs mere her
Brev og cd til nyfødte - læs artikel her

/Foredrag/Silas Holst.jpg 

Tal højt om det! Børn skal ikke finde sig i mobning - Foredrag med Silas Holst

Torsdag den 21. marts kl. 19:30 i Sognehuset, Præstøvej 1, Faxe
Silas Holst er meget mere end det kendte ansigt fra utallige tv-shows og teaterforestillinger. Han er en vigtig stemme i debatten om homoseksualitet og mobning hos børn og unge. Og det er netop, hvad hans efterspurgte foredrag omhandler. 
På tv fremstår Silas Holst som en dygtig danser, fyldt med selvtillid og overskud. Men her 25 år efter sin første skoledag, bærer Silas stadig på en byrde, som tynger ham. Allerede i børnehaveklassen blev han hurtigt udsat for massiv mobning fra de andre børn. Der var daglige tilråb som “homo” og “fede svin”. Der blev smidt mælk efter ham, og hans ting blev taget fra ham. Han begyndte at trøstespiste, fik tvangstanker og gemte sig på toilettet hver dag for at græde i skjul. Silas fandt glæde i slik, gamle film og senere hen gennem dansen.
De stærke oplevelser førte til selvmordstanker, og tiden hvor han blev mobbet sidder tungt i ham den dag i dag. I mange år talte Silas dog ikke om mobningen. Han fortalte ikke sine forældre, hvad han dagligt blev udsat for i skolen. Han var flov over det – og hans overbevisning var, at det var hans familie også. I dag ved Silas, at børn over hele landet dagligt står model til præcis samme mobning, som han selv var udsat for. Hans ord i dag er helt klare. Børn må og skal aldrig finde sig i mobning. Børn og unge skal forstå, at der ikke er noget galt med dem, og at de kan stå imod mobning.
Silas fortæller i foredraget, hvordan han selv kom igennem mobningen, hvordan han kom videre og fik opbygget sit selvværd ved at tale højt om mobningen. Han agerer hverken pædagog eller psykolog. Han fortæller ud fra det han har oplevet på egen krop. Silas Holst giver de unge nye måder at tænke på og klare sig på, i en tid hvor mobning også foregår uden for skoletiden, blandt andet på de sociale medier.
Billetter kan købes i Boghuset i Faxe for 50 kr. I billetten er inkluderet 1 øl eller vand.

 

Sognepræst Carsten Ackermann fraflytter Roholte præstegård.
/Ansatte/AnsCarsten.jpg
Sognepræst Carsten Ackermann har besluttet at gå på pension og har opsagt sin stilling fra 1.december 2019.
Men allerede i år fraflytter han og hustruen præstegården for at flytte i egen bolig i Strøby Egede det sidste år.
Carsten kan træffes i det næste års tid på sit nye kontor på provstikontoret i Rønnede gl. Rådhus, Industrivej 2, Rønnede eller på tlf. 40 56 72 26.
 

 

20 års jubilæum

/LoneJubi.jpg
Kirkegårdsleder Lone Brett Jensen havde jubilæum den 1. november: 20 år ved Faxe Kirke - Lone blev fejret dagen efter. Her ses hun sammen med menighedsrådsmedlem Arne Jørgensen. Stort tillykke til Lone
 
 
 
  
Faxe Kirke, Kirketorvet 11, 4640 Faxe
Kirkekontor: Gammel Strandvej 1, 4640 Faxe - Tlf 56 71 35 52 - Mail: Faxe.Sogn@KM.DK