Faxe Kirke
/Diverse.jpg

Diverse

Bliv frivillig - læs mere her
Sommersang den 20. juni - læs mere her
Ny organist - læs mere her
Folder om vejkirker 2019 - se den her (åbner i nyt vindue)
Carsten Ackermann flytter fra præstegården - læs mere her
Brev og cd til nyfødte - læs artikel her

/Frivillig.jpg
 

Den nye røde stola

Den er stadig på vej - Trenden er sat på væven, så nu kan der væves igennem, efter at kunsthåndværker Bodil de Neergaard de sidste måneder i samarbejde med et lille udvalg har arbejdet grundigt med både farve og facon på det lille, men markante stykke liturgisk tekstil-kunst.
Vi er blevet klar over, at rød ikke bare er rød henover processen. Der findes mange forskellige nuancer og vi har også været med i overvejelserne om hvordan fordelingen af guld og gult skal være, så det kan ses og tolkes - også på lang afstand.
Rød er pinsens flammende farver og skal minde os om de ildfluer, der dansede over apostlenes hoveder den første pinsedag, som et tegn på, at Guds Helligånd brændte i deres hjerter - og samtidig også martyriets blodrøde juledag, hvor man mindes den første kristne martyr, Skt. Stefan.
Vi glæder os til at tage det færdige arbejde i brug - og det regner vi med sker ved gudstjenesten pinsedag, søndag den 9. juni kl. 10.30, som også kaldes kirkens fødselsdag. Disciplene var forsamlede, da Helligånden kom til dem og satte sig som ild på deres hoveder. Opfyldt af Helligånden kunne disciplene gå ud og prædike evangeliet for alle folkeslag på deres eget tungemål. Således blev kirken født, som et fællesskab, der har sin begyndelse i Helligåndens brændende ild, der puster håb og tro og kærlighed ind i vores hjerter.
 

Sommer-sangcafé i konfirmandstuen

Torsdag d. 20. juni kl. 10.00-11.30 inviterer sognepræst Kirsten Kjær Ohms til sommer-sangcafé i Faxe Præstegårds konfirmandstue.
Her vil der blive sunget salmer og sange, der hører sommertiden til – og der vil også blive plads til en lille historie undervejs.
Arrangementet er ganske gratis, og der bliver sendt en fyldt småkage-dåse rundt til kaffen eller théen.
 

Ny organist ansat

Det er med stor glæde, at vi nu kan afsløre for jer, at vi ansat Charlotte Hjerrild Andersen som organist ved Faxe Kirke. Charlotte starter den 1. juli 2019. Vi kender jo allerede Charlotte, som flere gange tidligere har været vikar i kirken.
Vi glæder os til samarbejdet og til at byde Charlotte velkommen.
 
 

 
Sognepræst Carsten Ackermann fraflytter Roholte præstegård.
/Ansatte/AnsCarsten.jpg
Sognepræst Carsten Ackermann har besluttet at gå på pension og har opsagt sin stilling fra 1.december 2019.
Men allerede i år fraflytter han og hustruen præstegården for at flytte i egen bolig i Strøby Egede det sidste år.
Carsten kan træffes i det næste års tid på sit nye kontor på provstikontoret i Rønnede gl. Rådhus, Industrivej 2, Rønnede eller på tlf. 40 56 72 26.
 

 

20 års jubilæum

/LoneJubi.jpg
Kirkegårdsleder Lone Brett Jensen havde jubilæum den 1. november: 20 år ved Faxe Kirke - Lone blev fejret dagen efter. Her ses hun sammen med menighedsrådsmedlem Arne Jørgensen. Stort tillykke til Lone
 
 
 
  
Faxe Kirke, Kirketorvet 11, 4640 Faxe
Kirkekontor: Gammel Strandvej 1, 4640 Faxe - Tlf 56 71 35 52 - Mail: Faxe.Sogn@KM.DK