/Konfirmation.jpg

Konfirmation betyder bekræftelse.
Ved konfirmationen i kirken bekræfter Gud det løfte, han gav ved dåben og konfirmanden modtager konfirmationsvelsignelsen. Gennem bønner og velsignelse gentages Guds løfte fra dåben om at følge konfirmanden med sin kærlighed gennem hele livet.
Konfirmandens navn nævnes og han eller hun modtager velsignelsen. Konfirmationsritualet har to muligheder. Enten svarer konfirmanden først ja som en gentagelse af det ja, som blev sagt ved dåben. Eller konfirmanden modtager velsignelsen uden først at sige ja.
Konfirmationsforberedelse
For at blive konfirmeret skal man være døbt, og man skal gå til konfirmationsforberedelse. Nogle kalder det "at gå til præst".
Til konfirmationsforberedelsen lærer man om den kristne tro, og taler med præsten og kammeraterne om livets store spørgsmål.
Konfirmation i Faxe Kirke
Man konfirmeres, når man går i 7. klasse. Det annonceres i FaxeBugten, her på siden, Kirkebladet og på Facebook, hvornår der er indskrivning. Hvis der ikke er mulighed for at være med til indskrivningerne kan der træffes en anden aftale med konfirmationspræsten.
Konfirmationsdage frem til 2020:
Store Bededag er også "Store Konfirmationsdag" i Faxe Kirke, og det er den helt frem til 2020. Datoerne er:

2018: 27. april
2019: 17. maj
2020: 8. maj
2021 - 30. april
2022 - 13. maj
2023 - 5. maj
2024 - 26. april
2025 - 16. maj
Ret til ændringer forbeholdes.
Kirkekontor: Gammel Strandvej 1, 4640 Faxe - Tlf 56 71 35 52 - Mail: 7522@sogn.dk