Faxe Kirke
/Påske.jpg

Påske

Påske betyder på hebrarisk "at gå forbi". Egypten havde været haft 9 plager da Farao ikke ville lade jøderne rejse fra Egypten. Farao havde selv udtalt den 10. plage. Alle førstfødte drengebørn skulle dø.
Moses, israelernes leder, fortalte at hver familie skulle slagte et lam og smøre blodet fra lammet på dørstolperne, så ville dødens engel gå forbi deres hus. Da egypterne ikke havde gjort det, døde alle egypternes førstfødte, også Faraos - og så lod han jøderne drage af sted til Israel.
Vi kristne holder påske fordi Jesus lod sig korsfæste. Han var det lam som Gud lod dø som soning for vores syndere.
Palmesøndag: Kom Jesus ridende til Jerusalem på et æsel. Alle indbyggerne i Jerusalem kom og dækkede vejen med palmeblade.
Skærtorsdag: Holdt Jesus nadver med sine disciple. Mens de spiste tog Jesus et brød, velsignede, brød det og sagde: "Tag dette og spis det; Dette er mit legeme. Og han tog en kalk (vinkaraffel eller bæger) og takkede, gav dem den og og sagde: Drik alle heraf, dette er mit blod, pagtsblodet, som udgydes til syndernes forladelse."
Jesus vidste at han var det lam som Gud havde udvalgt, at han skulle dø på et kors. Jesus går til Getsemane for at bede. Judas kommer med folkets ældste og ypperstepræsterne for at forråde Jesus. For at forråde Jesus får Judas 30 sølvpenge.
Langfredag: Jesus blev ført til Pilatus som piskede Jesus. Han ville frigive Jesus men folkeskaren råbte korsfæst... korsfæst, og råbene sejrede. Jesus blev, slæbende på et kors, ført ud af Jerusalem til Golgata. Her blev han korsfæstet.
Påskesøndag: Jesus blev lagt i en grav og søndag gik Maria Magdalene og Maria Jesu moder til graven. De fandt at den var tom og stenen var rullet væk fra åbningen. En Herrens engel åbenbarede sig for dem og sagde: "Frygt ikke: Thi jeg ved, at det er Jesus, den korsfestede, i søger efter. Han er ikke her; Thi han er opstanden, som han har sagt."
Faxe Kirke, Kirketorvet 11, 4640 Faxe
Kirkekontor: Gammel Strandvej 1, 4640 Faxe - Tlf 56 71 35 52 - Mail: Faxe.Sogn@KM.DK