Information vedrørende Corona i Faxe Kirke.

Efter udmeldingen fra Statsministeren og Sundhedsmyndighederne forleden er ”karantæne”-perioden forlænget til og med 2. påskedag, mandag den 13. april 2020.03.20
I disse corona-tider kan sognepræst Kirsten Kjær Ohms fortsat kontaktes pr. telefon eller pr. mail. Telefonisk henvendelse bedes ske i tidsrummet kl 10.00-14.00 tirsdag-fredag. Mail kan ske via sikker mail på hjemmesiden, https://faxekirke.dk/Kontakt.html.
Højmessen og andre gudstjenester AFLYSES, da de er omfattet af regeringens beslutning om, at alle offentlige indendørs aktiviteter indstilles foreløbigt til og med mandag den 13. april 2020. Det gælder også andre former for gudstjenester som plejehjemsgudstjenester samt øvrige aktiviteter i kirken.
Det samme gælder aktiviteter i sognegårde og lignende offentlige arrangementer.
Kirken vil henover perioden være lukket for besøgende. Endvidere er kirkegårdens toiletter låste i perioden. NYT:  Toiletterne er åbne som normalt ml kl 8.00-19.00 fra og med mandag den 30. marts 2020.
For så vidt angår kirkekontoret vil kontoret være lukket for al personlig henvendelse foreløbigt til og med mandag den 13. april 2020.
Der kan rettes telefonisk henvendelse til såvel kordegn som kirkegårdsleder i åbningstiden.
Kordegnen træffes ml kl 9.00-13.00 på telefon 5671 3552 tast 1
Kirkegårdslederen træffes ml kl 11.00-12.00 på telefon 5671 3552 tast 2.
Vi følger naturligvis udmeldingerne fra Sundhedsstyrelsen tæt og opdaterer eventuelle tiltag både på hjemmesiden, faxe.dk, og på Facebook, Faxe Kirkes Side.

ooo000ooo

Som følge af COVID-19 og de foreløbige restriktioner som statsministeren og sundhedsmyndighederne har meldt ud, er det nødvendigt for handlinger i kirken, at vi ligeledes følger disse tiltag. Det har betydning for:
Vielser og dåb
Ved vielser og dåb, der ikke kan udskydes;
Det maksimale deltagerantal er nu 10 personer, inkl. det kirkepersonale, der er til stede i kirken, men ekskl. præsten. Dvs. at der ud over præsten må være 10 personer i kirkerummet under den kirkelige handling.

Ved bisættelser og begravelser gælder der andre regler;
I Faxe Kirke er det besluttet, at MAX 30 deltagere i hovedskibet tillades til bisættelser og begravelser. Herudover tillades MAX 14 deltagere i sideskibet.
Menighedsråd, ansatte og præster skal for hver kirke vurdere kirkens størrelse og antallet af deltagere henset til de restriktioner myndighederne har udstukket. Det vil sige, at der skal være en realistisk vurdering af, hvordan der kan holdes den nødvendige afstand under hensyn til siddeareal og kirkebænke m.v.
Vi opfordrer til, at de pårørende tydeligt skriver i dødsannoncer, at kun inviterede deltagere kan være sikre på at få adgang til kirkerummet i forbindelse med begravelsen eller bisættelsen.
Vi opfordrer fortsat til, at der er så få deltagere som muligt.

ooo000ooo

HUSK vi skal passe på både os selv og hinanden i denne usædvanlige tid.

Sidst opdateret 27.03.20