Fredslyset bliver tændt i fødselsgrotten i Betlehem, ved en flamme, som altid brænder. Traditionen er oprindelig opstået i Østrig, hvor aktionen er startet af den østrigske radio og gennemført under navnet "Lys i mørket" til fordel for nødlidende og handicappede mennesker.
Det startede i begyndelsen af 1980erne, og meget hurtigt gik spejderne ind i arbejdet. Det er nu primært spejderne, der henter og bringer Lyset ud i Østrig og videre ud i Europa.
Især i de Øst-Europæiske lande, som i så mange år levede i mørket, har det fået stor betydning. I flere lande er det nu blevet et samarbejde
mellem spejderne og Sct. Georgs Gilderne. I 1996 lykkedes det enkelte danske Sct. Georgs Gilder at få bragt Fredslyset ud i Danmark og videre til Sverige. Allerede året efter deltog ca. 35 gilder og i 1999 var antallet steget til over 100, og Lyset nåede også til Norge.
I Danmark har flammen til huse i den katolske kirke Skt. Laurentii i Roskilde. Herfra hentes den i en lygte (en tændt flagermuslygte i en sikringsbeholder) og bringes til bl.a. Faxe Kirke, hvor dens komme markeres ved en gudstjeneste fredagen før 1. søndag i advent.
I år d. 25. november kl. 17.30.
Faxe Kirkes børnekor medvirker ved denne gudstjeneste, der er præget af glæde og forventning midt i en ellers mørk tid.

Tilbage til liste